چگونگی انجام آزمایش در بخش تخصصی بیماریهای عفونی آزمایشگاه مازندران:
بیماریهای عفونی توسط میکروارگانیسمهایی مانند باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها ایجادمیشوند. پزشکان بر اساس علائم فرد، نتایج معاینه فیزیکی و عوامل خطر به عفونت مشکوک میشوند. بدینصورت که ابتدا، پزشکان تأییدمیکنند که فرد دارای عفونت است نه نوع دیگری از بیماری. در مرحله دوم پزشک نیاز دارد که بداند کدام میکروارگانیسم منجر به عفونت در بدن فرد شده است. برای مثال عفونت ریه ممکن است در اثر عوامل ویروسی مانند کرونا و آنفولانزا، عوامل میکروبی و حتی عوامل قارچی نیز ایجاد شود؛ بنابراین درمان نیز وابسته به عامل عفونی میتواند متفاوت باشد. در این مرحله نیاز به تستهای آزمایشگاهی جهت تشخیص عامل عفونی میباشد. جهت انجام این تستها دربخش تخصصی بیماریهای عفونی آزمایشگاه مازندران از خون، ادرار، مخاط بینی، گلو یا ناحیه تناسلی یا حتی بافتی از بدن که احتمالاً شامل میکروارگانیسم مشکوک به ایجاد عفونت میباشد، نمونه گرفته میشود و سپس با مراحل زیر بررسی میشود:
1. با روشهای رنگآمیزی، رنگ گرفته و زیر میکروسکوپ بررسی میشود.
2. در شرایطی که باعث رشد میکروارگانیسمها شود، کشت داده میشود.
3. آنتیبادیهای تولیدشده توسط سیستم ایمنی فرد در پاسخ به میکروارگانیسمها بررسی میشود.
4. آنتیژنهای میکروارگانیسم درون نمونهی گرفتهشده بررسی و تشخیص داده میشوند.
5. ماده ژنتیک میکروارگانیسم (RNA یا DNA) یا مولکولهای تولیدشده در میکروارگانیسمها (مانند آنزیمها و پروتئینها) بررسی میگردد.
بسیار مهم است که آزمایشهای مناسب و با دقت زیاد انجام شوند وگرنه پزشک قادر به تشخیص علت عفونت نمیباشد. به عبارتی انجام آزمایشهای مناسب و بادقت منجر به تشخیص دقیقتر و شروع درمان بهموقع و مؤثرمیگردد.